یکی از لوازم خانه که نقش تکمیل کننده و زیبایی در دکوراسیون خانه را بر عهده دارد پرده است. پرده های خانه مانند دیگر وسایل باید به درستی نگهداری و استفاده شوند تا عمری طولانی داشته باشند. یکی از اصول نگهداری پرده ها شستشوی به موقع آنهاست. شستشوی پرده روش های خاصی دارد که تنها خانم های خانه از آن آگاه هستند. دقت کنید که اگر پرده به درستی شسته نشود زیبایی آن از بین می رود پس باید نهایت دقت را برای آن داشته باشید و به جنس و نوع و رنگ پرده توجه کنید.
همانطور که بارها در مورد رموز استفاده از پرده در دکوراسیون مدرن صحبت کردیم در این مطلب می خواهیم راه های شستشوی پرده بدون آستر را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
کارهای قبل از شستشو
یکی از کارهایی که قبل ازشستشوی پرده باید انجام شود از بین بردن گرد و خاک نشسته بر روی آنها است تا بتوانیم پرده ها را به بهترین نحو ممکن تمیز کنیم. برای این کار از جاروبرقی که دارای سری های مخصوصی است استفاده می کنیم. پس از تمیز کردن گرد و خاک نوبت به بررسی پشت پرده ها می رسد که پوسیدگی نداشته باشد. در صورت مشاهده آفتاب زدگی و پوسیدگی بهتر است پرده جدیدی خریداری شود زیرا شستن دوباره آنها تنها باعث نخ نما شدنشان می شود و ظاهر زیبای خود را از دست می دهند.
قبل از خارج کردن گیره پرده ها محل قرارگیری آنها را بر روی نوار پرده مشخص کنید تا پس از شستشو بتوانید به راحتی گیره ها را روی جای قبلی خود قرار دهید. میله ها و حلقه های فلزی همیشه در معرض خطر زنگ زدگی هستند به همین دلیل است که باید مرتبا تمیز شوند. برای این منظور سرکه بهترین گزینه است. در صورت مشاهده زنگ زدگی میله ها و حلقه های پرده آنها را داخل مخلوط آب و سرکه و جوش شیرین قرار دهید تا به خوبی تمیز شوند و شفافیت خود را دوباره به دست آورند.
شستشوی پرده های سفید
سرکه سفید و ارزان قیمت را می توانید در شستشوی پرده های سفید هم برای سفید کردن آنها و هم برای نرم کردن پرده ها استفاده کنید آن هم بدون نگرانی از وجود ماده شیمایی سفیدکننده. پرده ها را قبل از اینکه در ماشین لباسشویی قرار دهید در تشتی از مخلوط آب و سرکه بخوابانید تا کاملا عاری از گرد و خاک شوند. تنها نکته ای که می ماند این است که بگوییم از سرکه برای شستشوی پرده های کتان استفاده نکنید چرا که باعث پوسیدگی آنها خواهد شد. حالا که پرده ها عاری از گرد و خاک شدند آنها را درون ماشین لباسشویی قرار دهید و درجه آب را بر روی سرد بگذارید زیرا آب گرم باعث خراب شدن و رنگ پریدگی پرده ها می شود. اگر جنس پرده شما خیلی ظریف است پیشنهاد می شود آنها را با دست بشویید. استفاده از پودر صابون برای شستشوی پرده ها مخصوصاً پرده های حریر در ماشین لباسشویی پیشنهاد خوبی است. پس از شستشوی پرده آنها را بلافاصله به صورت نمدار آویزان کنید. به این صورت چروکهای باقیمانده در اثر شستشو با خشک شدن پرده ها صاف می شوند و دیگر نیازی به اتو کردن نیست. اگر همچنان خط و خطوط چروک ها باقی ماند آنها را نمدار اتو کنید.
شستشوی پرده های توری
در صورتیکه پرده های شما توری هستند به مرور زمان و در اثر شست و شوی زیاد آهار خود را از دست می دهند. برای آهار دادن مجدد پرده های توری باید آنها را به مدت ۳۰ دقیقه در محلول آب و نشاسته قرار دهید. در شستشوی پرده های توری به جای استفاده از سفیدکننده ها جوش شیرین پیشنهاد بهتری است به این دلیل که سفیدکننده ها باعث کدر شدن و نازیبا شدن پرده های توری شما می شوند.
شستشوی پرده های پلاستیکی حمام
پرده های حمام به مرور زمان در اثر وجود رطوبت و گرما کثیف می شوند و قارچ و کپک بر روی آنها تشکیل می شود. به همین دلیل سعی کنید پرده های حمام را هفته ای یکبار بشویید و آنها را دست کم ۱۰ دقیقه داخل مواد شستشو قرار دهید. البته قبل از این کار به برچسب پرده دقت کنید.
شستشوی کرکره های چوبی
در تمیز کردن کرکره های چوبی باید دقت و احتیاط را شرط اول کار خود قرار دهید. در تمیز کردن این کرکره ها بهتر است از آب استفاده نشود چرا که به آنها آسیب می رساند. پیشنهاد می شود با برس خیلی نرم با اندکی رطوبت سطح کرکره ها را تمیز کنید. حتی می توانید از روغن ها و با اسپری های مخصوص برای تمیز کردن کرکره های چوبی استفاده کنید.
شستشوی کرکره های آلومینیومی
امروزه کرکره های آلومینیومی بسیاری در بازار موجود است و اتفاقا در دکوراسیون خانه ها نیز زیاد دیده می شوند. یکی از راهکارهای شستشوی این پردهها علاوه بر مواد شوینده، اسپری های تمیزکننده است. تمیز کردن این نوع پرده ها با اسکاچ و با برس های زبر به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود زیرا این کار باعث ایجاد خط و خش بر روی پرده میشود و پرده زیبایی خود را از دست می دهد. در صورتیکه لکه هایی بر روی پرده باقی مانده است با استفاده از کرم اصلاح و یک برس نرم لکه های موجود را از بین ببرید.
نکات کلی در شستن پرده ها
سعی کنید هر چند وقت یکبار برای از بین بردن گرد و خاک نشسته بر روی پرده ها از جارو برقی استفاده کنید و یا با دستگاه بخارشور به پرده ها بخار دهید.
شستشوی پرده ها با آب داغ انجام نشود زیرا باعث چروک و خراب شدن آنها می شود.
هنگام شستن پرده گیره ها را جدا کنید تا در حین شستشو باعث پارگی آنها نشوند.
بعد از شستشو پرده را نمدار آویزان کنید تا از چروک شدنشان جلوگیری شود.
برای اتو کردن پرده هایی که در آنها پلاستیک به کار رفته است درجه حرارت اتو را خیلی کم کنید بر عکس اتو کردن پرده هایی از جنس کتان، لازم است تا حرارت اتو را بالا ببرید.
شستشوی پرده های رنگی همانند پرده های سفید است با این تفاوت که باید به جای استفاده از پودر صابون از مایع لباسشویی استفاده کنید.
برای خوشبو شدن و جلوگیری از الکتریسته شدن پرده ها از مایع نرم کننده استفاده کنید.
در صورتیکه برای دوختن پرده منزل جنس نخی آن را انتخاب کرده اید قبل از دوختن پرده پارچه را به مدت ۲۴ ساعت در آب و نمک قرار دهید تا در صورت آب رفتن پارچه در شستشوهای بعدی با مشکل مواجه نشوید. با این کار رنگ پرده های رنگی نیز ثابت می ماند.
و در آخر این که ما در این مطلب به ذکر نکاتی برای شستشوی پرده های بدون آستر پرداخته ایم. پیشنهاد می کنیم پرده های آستردار، مدل دار و بزرگ را به دست خشکشویی ها بسپارید.