پنکه غازی
معرفی اولین پنکه از 10 پنکه با طراحی خلاقانه را با یک اثرهنری آغاز می کنیم. پنکه غازی طرحی هنرمندانه از یک مجسمه ساز شیلی تبار به نام Sebastian Errazuriz است. در این مدل سفارشی از یک غاز که در پوزیشن شیرجه تاکسیدرمی شده است استفاده شده است. هنگامی که پره های پنکه شروع به چرخیدن می کنند، پرهای غاز در اثر وزش باد به حرکت در می آیند. طراحی منحصربه فرد این پنکه حس پرواز خلاف جهت باد را در ذهن بیننده تداعی می کند، کاری که غازها هر روز انجام می دهند، گویی هنگامی که پنکه روشن می شود غاز جانی دوباره می گیرد و شروع می کند به پرواز به سوی مقصدش.
Conbox
پنکه Conbox
پنکه Conbox نه یک مشکل در تابستان که یک دغدغه در زمستان را حل کرده است. اینکه پنکه را در زمستان کجا بگذاریم. اگر نیاز به جمع کردن و کنار گذاشتن این پنکه در فصل سرما باشد، تمام اجزای آن به راحتی از هم جدا می شوند و می توان آن را تا شروع مجدد تابستان در یک فضای بسیار کوچک جمع کرد و کنار گذاشت. از ویژگی های دیگر این پنکه این است که با سیستم اینترنت اشیاء به تلفن همراه مصرف کننده متصل می شود و می توان به راحتی از تلفن همراه به عنوان کنترل از راه دور پنکه استفاده نمود. البته لازم به ذکر است که طراحی این پنکه آنقدر جذاب است که حتی در فصل سرما هم به عنوان یک شیء دکوری به کار می رود.
10 پنکه با طراحی خلاقانه : پنکه سقفی IC/Air series
پنکه سقفی IC/Air series
بر خلاف پنکه های رو میزی، طراحی پنکه های سقفی تا سال های زیادی پیشرفت چشمگیری نداشته و همان پنکه های قدیمی با کمی تغییر وارد بازار می شدند؛ اما به تازگی تحولی بزرگ در طراحی پنکه های سقفی رخ داده است و تکنولوژی راه خود را به طراحی این پنکه ها هم باز کرده است. در طراحی پنکه های دو پره ای IC از بالهای پرنده هنگام اوج گرفتن الهام گرفته شده است. پره های پنکه در رنگ های مختلفی به بازار عرضه شده است و در عین سادگی، سرعت و کیفیت بی نظیری دارد. این پنکه ها بسیار سبک هستند و قابلیت چرخش در هر دو جهت را دارند.
10 پنکه با طراحی خلاقانه : پنکه بی سیم GreenFan
پنکه بی سیم GreenFan
کمپانی بالمودا در سال 2012 برنده جایزه بهترین طراحی بابت طراحی این پنکه بی سیم شد. این جایزه به علت قابلیت های بی شمار از جمله سبکی، مصرف کم انرژی، بی صدا بودن، شبیه سازی باد پنکه با نسیم طبیعی و موتور دیجیتال پیشرفته به این شرکت اهدا شد. این پنکه در پرقدرت ترین حالت خود که توانایی خنک کردن فضا تا 8 متر مربع را دارد، تنها 10 وات انرژی مصرف می کند که این در نوع خود بی نظیر است.
پنکه رومیزی micro USB-powered O-fan
پنکه رومیزی Micro USB-Powered O-fan
این طراحی مینیمالیست از یک کمپانی کره ای مناسب استفاده در هر زمان و مکانی است. از ویژگی های این پنکه این است جهت باد آن در تمامی زوایا قابل تنظیم است و موتورش بی صداست، حتی پس از استفاده طولانی. این پنکه که در طیف رنگی جالب توجهی تولید شده به پورت USB متصل می شود و این یعنی حتی اگر پریز برق در دسترس نباشد آن را می توان با برق دستگاه های دیگر روشن کرد.
بادبزن دستی ryohei yoshiyuki
بادبزن دستی Ryohei Yoshiyuki
در آخرین مورد سراغ یک بادبزن دستی به جای پنکه رفته ایم؛ آن هم با یک هدف محیط زیستی! هدف طراح این پنکه جایگزینی پنکه دستی با پنکه های برقی و توقف استفاده از انرژی است. این بادبزن در راستای احترام و حفاظت از محیط زیست با باقی مانده چوب های استفاده شده در بدنه مبلمان شرکت Simple Wood Product درست شده است. در طراحی بادبزن از پره های پنکه های قدیمی الهام گرفته شده و به دلیل ایجاد انحنا هنگام تراش چوب می تواند جریان هوا را به خوبی ایجاد و بادی قوی تولید کند.
پنکه سقفی سه کاره
پنکه سقفی سه کاره
باید این پنکه سقفی سه کاره را یکی از مدرن ترین پنکه های سقفی طراحی شده تا سال 2019 نامید. در طراحی این پنکه از سه پره استفاده شده است که وظیفه ی ایجاد جریان هوا و انتقال آن به حلقه ی بالای پنکه را دارند. در پروسه انتقال هوا به حلقه بالایی پنکه، هوای اتاق تصفیه می شود و هوای تصفیه شده در اتاق مجددا جریان می یابد. این پنکه به جز خنک کردن اتاق و تصفیه، نشانگر میزان آلودگی هم دارد. با تغییر رنگ پره ها کاربر متوجه خواهد شد که چه میزان آلودگی در اتاق وجود دارد. هرچه دور پره ها بیشتر رو به قرمزی روند به این معناست که هوای اتاق آلوده تر است.
پنکه بزرگ سقفی Haiku
پنکه بزرگ سقفی Haiku
این پنکه سقفی هوشمند قابلیت تشخیص ورود و خروج افراد به اتاق را دارد، در نتیجه هنگام ورود فرد به اتاق به طور خودکار روشن خواهد شد و پس از خروج خاموش می شود. به کمک میکروپردازشگرهای تعبیه شده در پنکه، این دستگاه قادر است بر اساس دمای دلخواه کاربر سرعت گردش پره ها را کم یا زیاد نماید وبه همین دلیل صرفه جویی چشم گیری در مصرف برق خواهد داشت.
پنکه های هوشمند بی پره
پنکه های هوشمند بی پره
یکی از بزرگ ترین ترس های والدین هنگام استفاده از پنکه های رومیزی، رفتن دست کودک لای پره های پنکه است. طراح مشهور James Dyson با الهام گرفتن از طراحی بالهای هواپیما این مشکل را برای همیشه حل کرده است. پنکه های هوشمند طراحی شده توسط ایشان پره ندارند و با جریان دادن هوا در حلقه خود قابلیت خنک کردن یک اتاق بزرگ را دارند. این پنکه بدون پره دیگر نیاز به محافظ ندارد و با طراحی زیبایش، قابلیت استفاده در همه قسمت های اتاق را دارد.
پنکه رومیزی
پنکه رومیزی
چالش های پیش رو در طراحی این پنکه اندازه، قابلیت کار با باتری و کم مصرف بودن، قدرت بالا در انتقال جریان هوا و جایگذاری دکمه خاموش/روشن در طراحی پنکه بوده است. اگر چه این پنکه یکی از کوچکترین پنکه های موجود در بازار است اما نه تنها قابلیت خنک کردن فضا را در کسری از ثانیه دارد بلکه همزمان با چرخش قابلیت گردش در زوایای مختف هم از ویژگی های شگفت انگیز آن است.